Arts-up - Art Network - Művészeti galéria

Adatlap

Szikszay Ágnes
Fotóművészet
épületfotó
Üzenet küldése
Vissza
Vissza

Galéria

Bemutatkozás

ÖnéletrajzBudapesten születtem.

Szakvizsgámat 1983-ban tettem le, és még ebben az évben alapító tagja lettem a Budapesti Városvédő Egyesület fotós csoportjának, ahol a történelmi városrészek képi dokumentálását végeztük.

1989-ben ismerkedtem meg Domonkos Endre fotóművésszel, aki haláláig a mesterem volt.

1992-ben egy tervező intézet fotólaborját bízták rám, ahol főleg műszaki fényképezéssel foglalkozom.

1994-től tagja vagyok a Művészeti Alapnak, majd jogutódjának a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművész tagozatának, ez idő óta rendszeresen részt veszek a tagozat által szervezett Fotószalonokon.

Sokat dolgoztam együtt Bodor Ferenccel a Tölgyfa Galéria volt kurátorával, és Dercsényi Balázs művészettörténésszel.

Fő érdeklődési területem különböző belső terek, főleg templombelsők, Árpád-kori templomok, valamint tájak fényképezése. Ezeket a felvételeimet vetített-képes előadásokon mutattam be.

Városképeimet a Kiscelli Múzeum Fotótára, a Zsigray Képeslap Stúdió az Avalon Képügynökség és a Cultiris Képügynökség őrzi.

Önálló kiállításaim voltak Budapesten, Villányban, Angliában és Szántód-pusztán.

Képeim jelentek meg a Budapesti Városvédő Egyesület több kiadványában, a Tájak Korok Múzeumok kis-könyvtárában, az Európa Nostra díjas alkotások, a Campus Budapest című könyvekben, tankönyvekben, magazinokban, valamint falinaptárakban.

Az Interneten Szikszay Ágnes címszó alatt található az eddig végzett tevékenységem. Honlapot készítettem a Polgár Pince és az Őrség Kapuja számára. Archívumomban számos kép van különböző tájegységekről: Szatmár-beregi Tiszahát, Zemplén, Őrség, Baranya, kisebb falvak és városok az ország egész területéről.

Szikszay Ágnes

smArt web design