Arts-up - Art Network - Művészeti galéria

Adatlap

Benkő Viktor
Festészet
Magyarország
http://www.benkoviktor.hu
Üzenet küldése
Vissza
Vissza

Galéria

Bemutatkozás

1950. május 21-én születtem Budapesten. Negyvenkét évig a Veres Pálné u. 8. számú belvárosi bérház lakója voltam, ám a "világvárossá" vaduló főváros menekülésre késztetett.

1992-től élek Gödön, a Nap és a Duna állandó és igen jelentős támogatásával. Építészmérnök nem lettem, több mint egy évtizedig voltam tanár, utoljára a máig szeretett Baár-Madas Református Gimnáziumban. Festő talán vagyok, por és hamu bizonyosan leszek.

1965-ben Levi Strauss farmert szereztem, a Rolling Stonest szerettem. 1974-ben egy használt Trabant gépkocsi tulajdonosa lettem. Akkoriban "modern-képzőművésszé" igyekeztem válni. Ez a vágy 24-25 évesen a Kádár-világ kellős közepén, talán természetesnek is is volt mondható.
A Fiatal Művészek Klubja és a Ganz-Mávag Művelődési Központ (ez utóbbi Pap Tamás önfeláldozó küzdelmei árán) egy kicsiny teret biztosított az akkori avantgard törekvéseknek. Ugye emlékeznek még?

A 80-as évek elején szép komótosan kibújtam a már-már kötelezővé vált "korszerű és modern" művészegyenruhából. Az európai festészetben megjelentek az Új-vadak, így azután elkezdtem Új-szelíd képeket festeni. Ezt a tevékenységemet azóta is makacsul folytatom, és amíg a Jóisten engedi, folytatni is szeretném.

Állandó támogatóim: Milka kutya, Morzsa kutya és Bodza kutya. Munkámat segíti még tizennégy hűséges, öreg játékmajom barátom is.

Egyéni kiállításaim és nagyobb országos tárlatokon való részvételeim diszkréten unalmas felsorolásától megóvom Önöket.

smArt web design