Arts-up - Art Network - Művészeti galéria

Adatlap

Szilágyi Tibor
Festészet
absztrakt
Tatabánya
Magyarország
06 70 502 6095
http://www.szilagyiart. hu
Üzenet küldése
Vissza
Vissza

Galéria

Bemutatkozás

Művészetem célja, hogy újra értelmezett struktúrában, festői eszközökkel megidézzem az ember számára szépet, harmóniát jelentő látványt. Alkotói alapelvem, hogy megteremtsem az érzelem és az értelem egységének ideális egyensúlyát, a valóság általános igazságát, ami az absztrakcióm legfontosabb eleme. Szándékom a realitás határain átlépve, formai kapaszkodók segítségével sugallni a szavak által nem kifejezhető érzésvilágot, gondolatiságot. A közérthetőbb alkotó-néző/befogadó viszony érdekében keresek kapcsolatot zenei és irodalmi művek szellemi tartalmával, miközben saját világnézetem mutatkozik meg alkotásaimban. Úgy gondolom, hogy az absztrakció a valóság megismerésének egyik legalapvetőbb fázisa, amely szellemi provokáció a felvetett probléma közös értelmezéséhez. A szellemi aktivitás, párbeszéd létrejöttét feltételezi az alkotó és a néző között. E tevékenység minden gondolkodás egyik alappillére.
1954-ben Kisvárdán születtem. A nyíregyházi Tanárképző Főiskolán végeztem rajz –földrajz szakos tanárként. Huszonöt évig tanítottam általános iskolákban.
Több alkotócsoportnak, egyesületnek vagyok tagja. Ilyenek: MAOE, Tatavölgyi Alkotók Társasága és a Kertész29 Galéria Művészeinek Csoportja.Elérhetőségek : Tatabánya Bánhidai ltp. 102.
2800
Tel. : 34 316 162
Mobil : 70 502 6095
E-mail. :szilagyitib@citromail.hu
Honlap : www.szilagyiart.hu

smArt web design