Arts-up - Art Network - Művészeti galéria

Adatlap

Katona- Zsombori Mária
kazsoma
Festészet
Magyarország
http://www.kazsoma.eoldal.hu
Vissza
Vissza

Galéria

Bemutatkozás

1952- ben születtem Romániában, Kolozsvár mellett ,Cornesti községben. Kolozsvár, egy történelmi csodálatosan szép város. Itt tanultam művészeteket, majd 1975-ben, Rajztanár és Dekorációs szakon diplomáztam a Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskolán (Kolozsváron).
Életem nagy részét tanítással és festészettel töltöm. Témáim többnyire a természetből , az emberi kapcsolatokból, a népi örökséghez vezetnek vissza. Előszeretettel festem meg ősanyáink szépen megszőtt törölközőiket, melyek társaságában a cseréptárgyak szintén a régmúltat idézik elő.
Számtalan kiállításon mutattam be alkotásaimat, Európában és Ausztráliában és remélem, még sok hasonló lehetőségben lesz részem.
Képeim a sok év alatt , változásokon mentek keresztül. Örökös kísérletező vagyok . Szeretem az ecsetet, de a spakli használata épp oly kedves számomra.
Festményeimben nem vagyok modern, de szeretem az elvont témájú alkotásokat, hogyha azok egy igényes szintet képviselnek és gondolatokat ébresztenek bennem.
Ritkán veszek részt csoportos kiállításokon, inkább az egyéni bemutatkozásokat szeretem.
Nyaranta részt veszek nemzetközi festőtáborokban, ahol a velem hasonló festők, grafikusok, szobrászok alkotnak. Sokat tanulunk egymástól,és mint jól tudjuk, a tanulás folyamata nem ér véget életünkben, mert ha megtörténik, a fejlődésnek vége .
Kis városunkban, Ócsán is működik egy nemzetközi festőtábor, melynek szervezésében részt veszek.
Művészeti írok ,számos lexikonban, cikkben emlékeztek meg munkásságomról. Kisebb kulturális díjakat is kaptam. Számomra nem ez a legfontosabb, de jól esik.
Az alkotás öröme , a másoknak való üzenet a lényeg. Ha ez sikerül, akkor nem dolgoztam hiába.
Jó nézelődést kívánok a festményeim társaságában.

smArt web design