Arts-up - Art Network - Művészeti galéria

Adatlap

Ács János /Ezüstgerely-dijas / I /
Pyky
acs-janos
Festészet
Mány
Magyarország
06203782573
http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=j%C3%A1nos%20%C3%A1cs%20subconscious&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC0QtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DoC4B2kybXek&ei=gBChUc-qN8jdOf-RgOgN&usg=AFQjCNEYN0HnwJ05YmhTfr6OPtMi5pMAPg
Üzenet küldése
Vissza
Vissza

Galéria

Bemutatkozás

Szakmai önéletrajz.

Csak vászonra és mindig csak olajjal festek,nagy részben késsel és spaklival.Szeretem a nagy vásznakat, és a minél nagyobb megmérettetéseket, kihivásokat. Ezért lehetőségeimhez mérten,minden nagyobb nemzetközi pályázaton meg mérettetem magam.Munkáim többsége ,hazai Állami Köz és külföldi/Német,Osztrák,Olasz,Francia magángyűjteményekben találhatóak.
Kiállitásaim, és eredményeim:
2008,Hunyadiak Nemzetközi Pályázat,"Méltóság" Kiállitott Budapest Stefánia Palota.
2008, Agárd Egyéni kiállitás.
2008, Székesfehérvár ,"Ezeréves Épitészet "Pályázat "Kölni Dóm II"Kiállitott és Dijazott
2009,Csontváry Pályázat "Szinek és fények" Kiállitott és Dijazott
2009Radnóti Pályázat "Sorsok"Kiállitott Dijazott
2009 Munkásságért Arany Diploma
2009 Eger, Egyéni kiállitás
2009"Kenyér" Nemzetközi Pályázat, "Kenyéren és vizen" Kiállitott /csoportos kiállitás
2010,Erkel Ferenc Pályázat, "Bánk-bán/Tiborc panasza/, Dózsa György "A remény rabja" Kiállitott alkotásaim,Budapest Stefánia Palota.
2010, "Nők a Vancouveri olimpián" MOB Pályázat, Kiállitott és Dijazott II.
2010, Ausztria, Bécs Egyéni kiállitás
2010,Németország,Heidelberg Egyéni kiállitás
2010,"Budai Vigadó képzőművész szemmel""Melody" Kiállitott
2010,Bakelit "Diploma nélkül" csoportos kiállitás
2011. Liszt Ferenc Pályázat és kiállitás Budapest.'Melody"Dijazott
2011.EZÜSTGERELY- DIJ I. Festés kategória abszolút győztes Kiállitás:Magyar Nemzeti Sport .Múzeum .Budapest.2011,nov-15-től2011.december20-ig.
2012. Henkel.Art.Award Nemzetközi pályázat"KARIKACSAPÁS"

2012, Egy 120x120 cm olaj-vászon munkámmal,Indianapolis , Tennis témájú képemmel Neveztem, /Bekérték kiállitásra és az azt követő aukcióra.
.....................................................................................................................................................................................................................
Először: a kékek a festő gyengéje, vagy erőssége…..kinek, ahogy tetszik. Nehezen szabadul tőlük. Persze ezek nem is olyan egyszerűen kékek. Erről a későbbiekben szólok.
Másodszor: ha igazán kedves, hangulatos (amolyan nappalik falára kívánkozó) képet szeretett volna festeni, nincs annál hálásabb téma, mint vitorlások szélcsendben), persze az nem ácsjánosi megoldás lenne. Ő a vitorlásokról soha nem festene idilli tájképet: nála a vitorlás csak alkalom arra, hogy hatalmas energiákat, egymásnak feszülő ellentéteket jelenítsen meg a vásznon. Persze ezek az ellentétek ugyanazon a képen belül fel is oldódnak, s az energiák is harmóniává szelídülnek.
Na, EZ ÁCS JÁNOS FESTÉSZETÉNEK ALAPVETŐ TITKA: erő és energia, mégis nyugalom és harmónia. Ez a kép pedig talán az, amely leginkább leleplezi ezt a nagy titkot, befogadhatóvá téve ezt a különleges festői világot.
Nézzük meg mindezt kicsit közelebbről, magán a képen:
Szinte orkánszerű szél ereje röpíti a vitorlásokat, a hatalmas energia az egyes vitorlákat is körforgásra készteti, pörögnek is a saját tengelyük körül, amíg egy nagyobb körben éppen fordulásra készen megpróbálnak urai maradni a helyzetnek. Talán nem is egyszerű orkán: forgószél készteti táncra őket. A kép középpontjában, a vitorlások körében tehát hatalmas energiák feszülnek egymásnak, habzik a víz, a kékek hidegebbek, fehéren izzanak, azonban nem is oly messze minden lassan-lassan megnyugszik. A kékek mélyülnek, és már a bordóktól ultramarinoktól, feketéktől átmelegedve egy másik, harmonikusabb világot közvetítenek. Azzal, hogy ezt a vad táncot feloldják a környező, nagyon mély és melegebb hatású kékek, a festő hatalmas távlatokat nyit a kozmosz felé. Ez a körforgás már nem csupán itt, a Földön zajlik, s nem csak a tengeren. Talán egy távoli galaxisban egy új világ születése, vagy halála töri meg a nyugalmas örök állandóságot közvetítő éjszakai égbolt nyugalmát.
Íme: a kékek uralma, a kékek ereje, a kékek csendje.
Emberalak is alig van jelen a képen, s ami jelen van, szinte egybe olvad a vízzel, a vitorlásokkal. Nem ő itt most a főszereplő, itt már tőle függetlenül zajlanak az események, sőt, talán a vitorlásoktól is függetlenül. Ezért nem szükséges valószerű képpel pontos rajzolatát adni a víznek és vitorlásoknak, hisz nem is róluk van itt már szó: hanem ősi elemek erejéről és a csendjéről, mely csak látszólag ellentét, inkább ugyanazon dolognak két oldalának kölcsönhatása: Jin és Jang…...nem folytatom tovább, hisz ami ezt követné, az már filozófia….. és messze vinne……el a képtől, de tőle indulva.

smArt web design