Arts-up - Art Network - Művészeti galéria

Adatlap

Varga Tamás
Magyarország
+3630 3094404
http://www.tamasvarga.hu
Üzenet küldése
Vissza
Vissza

Galéria

Bemutatkozás

1969-ben születtem Debrecenben, végzettségem orvos, pszichiáter, gyermekpszichiáter. Szakirányú képzést az ASA fotóstudióban kaptam.
Számos egyéni és csoportos kiállításom volt, különféle pályázatokon értem el sikereket, fotográfiai témájú írásaim jelentek meg fotográfiai lapokban. 2009-ben NKA ösztöndíjban részesültem lyukkamerás project kivitelezésére. 2007-től a MFSZ, 2012-től a MAOE tagja vagyok.
Érdeklődésem fő iránya analóg ill. archaicus technikák, középpontban a nedves kollódiumos eljárás. Munkáim részletesen a www.tamasvarga.hu oldalon tekinthetők meg.


Mikrokozmosz*
Az emberi test vizuálisan is jól megfogalmazható egységekből áll, sajátságos szerkezeti felépítés jellemzi. Ezen struktúrák határozzák meg a különböző élettani működéseket. A sejtek, szövetek, szervek sérülékenyek-akár csak a kollódium-, hordozzák életünk, múltunk nyomait.
A mi kis világunk mi vagyunk. A halál bekövetkeztével a világ nem változik meg csak véget ér. Az emberi szövet struktúrái megőrízhetők, megtartva a nyomokat, melyek az életünkről mesélnek.
A felvételek nedves kollódiumos eljárással készültek.
*A Hellenisztikus hagyomány szerint az emberi test, mint kis világ (mikrokozmosz) a nagy világnak (makrokozmosz) mása és tükre.

smArt web design