Arts-up - Art Network - Művészeti galéria

Adatlap

Nemes István
Festészet
Kossuth Lajos u. 37.
Somogyfajsz
Magyarország
Üzenet küldése
Vissza
Vissza

Galéria

   

Bemutatkozás

Hódságon (Délvidék) születtem 1947-ben. Képzőművészeti tanulmányaim Belgrádban az Építész Művészeti karon és Újvidéken a Képzőművészeti Főiskolán végeztem. 1969. óta kiállítok. A tudatalatti és álomvilág jelennek meg alkotásaimon, de a madarak és állatok realisztikus ábrázolása is érdekel. Sok önálló és csoport tárlaton szerepeltek munkáim Európában és az Óceánon túl. Megtalálhatók több köz- és magán gyűjteményben. Tagja vagyok a MAOE-nak, a Magyar Vízfestők Társaságának, a Műhely Művészeti Egyesületnek, a bajai Nagy István Művészeti egyesületnek, a vajdasági 9+1 Egyesületnek a volt Altamira Egyesületnek és az Unikornis Csoportnak. 1994. óta Magyarországon élek és alkotok. Tanulmány útjaim elvittek a Balkán hegyes világába, bejártam Észak Olaszországot ( Milano és környéke, Brescia és környéke, Torino és Aosta) és dolgoztam Sardegna (Szardínia) szigetén (Carloforte - Is'la di San Pietro, Bosa).Díjaztak az USA-ban (Baton Rouge, Louisianna "Állatok a Művészetben" Nemzetközi Tárlaton) és kitüntettek Baján a Város Kultúrájáért című elismeréssel.
Legutóbbi önálló kiállításaim: "FORRÁS GALÉRIA" Budapest, Székesfehérvári "Vörösmarti Színház Forrás Galériája"
Csoportos és Országos kiállításaim közül néhány fontosabb: Egri Akvarell Biennálék/ Trienálé, Őszi tárlat Hódmezővásárhely, Magyar Táj Országos Biennálé Hatvan, 4 Elem MAOE tárlata Szentendre, Karinthy Szalon "UNIKORNIS Csoportal" (Csikszentmihályi Róbert, Meszlényi Attila, Nagy Judit, Szemadám György)
"Állatfestők Nemzetközi Kiállítása" Lausanne, Svájc, Courmayeur (Aosta) Italia. Nyolc Magyar Kortárs Képzőművész, Brescia (Italia) Négyek, Magyar kortárs Festőművészet, Bécs (Ausztria) stb. ...

smArt web design