Arts-up - Art Network - Művészeti galéria

Adatlap

Gimesi András
Gime
x3dgime
Fotóművészet
Budapest
Magyarország
+36302004198
http://About.me/x3DGime
Üzenet küldése
Vissza
Vissza

Galéria

Bemutatkozás

Lelkes fotográfus vagyok, Budapesten élek.

Dolgoztam előbb mélyépítő tervező mérnökként, később informatikai mérnökként (rendszergazda, legutóbb egy állami szervezet országos számítógép-hálózatát terveztem és üzemeltettem). Ezek a munkák is a szenvedély jellegűek voltak számomra, szerettem csinálni őket, csak úgy, mint a menet közben megismert asztrológiát.
Alkottam néhány zenét is, meghallgatni őket a http://AudioVisions.hu oldalon lehet, aki bírja... :)

A fotózás és a filmezés mindig is érdekelt, de soha nem foglalkoztam vele komolyan, csak amolyan "turista-üzemmódú" fotókat lőttem, főleg az utazásaim során (volt, hogy weboldalra kértek tőlem fotót ezekből), illetve néha egy-egy video is készült, de semmi komoly.
Ez az érdeklődésem felerősödött ugyan 2008. nyarától, amikor csatlakoztam egy internetes fotós-videos-rádiós társasághoz, azonban csak 2009. őszén kattant át bennem valami, és attól kezdve valahogy komolyabb hozzáállással vetem a kezembe a fényképezőgépet, és elkezdtem (kezdő) fotósként gondolkodni közben.
Néhány hét elteltével világossá vált, hogy az utca, város (épület) a fő fotó témám, az érdeklődésem is elsősorban az utcai és városi fotózás. Ebben nagy hatással volt rám egy nagyon kedves barátom, akit éppen akkoriban ismertem meg (épp a fent említett közösségben), és szintén ebben a témában fotózott már akor pár éve.
Az első kiállításom ehhez a kései kezdéshez képest nagyon korán, 2010. szeptemberében volt Szentendrén egy ismert fotóművész galériájában, ahol mintegy 40 utcai és városi kép volt falon, valamint decemberben jelent meg ugyanebben a témában egy CD-könyv 100 fényképpel.
Mindez mégsem jelenti azt, hogy csak utca / város / épület fotókat készítek, érdekel koncepcionális fotózás (modell(ek), stb.) is, 2011. nyarától sok ilyen jellegű kép is készült már, illetve talán éppen ezért egy színházban is elkezdtem fotózni a próbákat, előadásokat, és plakátokat számukra, valamint újra elkezdett érdekelni a filmezés is.
A fotózás is ugyanolyan szenvedély jellegű már az életemben, mint a fentebb említett többi érdeklődésem, sőt, mára már átvette a vezető helyet tőlük.
Második kiállításom 2012. májusában nyílt a Picasso Pointban, illetve szeptember 28án a Fészek színházban ugyanazzal az anyaggal, melynek címe "a Tükör törvényei". Ennek anyaga a tükröződésekről szól, minden képen valami módon egy-egy tükörkép jelenik meg. Egyébként is szeretem ezt a játékot a tükröződéssel, amikor a valós teret kiterjeszti, másként mutatja vagy akár torzítja is egy, vagy több tükör. Ezoterikus személetű személyként a kiállítás címe és mondanivalója arról szól, hogy a tükör, a tükörkép mindig megmutaja nekünk a valóságot önmagunkról és segít az önmegismerésben, akár tetszik nekünk ez a tükörkép, akár nem.

http://About.me/x3DGime

smArt web design