Arts-up - Art Network - Művészeti galéria

Adatlap

Jakobi Anna Mária
Festészet
szimbolikus -szürrealista
Tatabánya
Magyarország
http://www.jakobiannamaria.5mp.eu
Üzenet küldése
Vissza
Vissza

Galéria

Bemutatkozás

1949-ben születtem Tatabányán. A légkör, amiben felnőttem művészet szerető volt.Zene, képzőművészet, irodalom lengte át a mindennapjainkat. Édesanyám Neuberger Anna festő, így senki sem csodálkozott azon, hogy az alkotás utáni vágy bennem is már pici gyermekként kialakult. Festőművésznek készültem. A budapesti Képző és Iparművészeti Gimnáziumon, a tatabányai Árpád Gimnáziumon át hosszú utat tettem meg....kirakatrendező, dekoratőr, reklámszakember....majd a Tanítóképző Főiskola elvégzése után tanító, majd tanár..........kitérőkkel, személyes tragédiákkal....Az anyaság egy ideig eltérített....hogy azután teljes erőmmel a festészettel foglalkozzam. Persze kiemelkedő helyet foglalt el az életemben a képzőművészeti tehetségek felkarolása, gondozása. Tagja voltam a Magyar Tehetséggondozó Társaságnak is.
1984 óta vagyok kiállító művész, 2002. óta MAOE tagja. Számos kiállításom volt itthon és külföldön. Alkotásaim középületeteket is díszítenek.Nagyméretű táblaképeket készítek, időnként visszatérek a grafikához, rézkarcok, litográfiák kerülnek ki a kezem alól. Szeretek rezet domborítani, néha objekteket készíteni.A tűzzománc kedves korszakom volt.
Nem azt festem, amit látok, azt festem, amit érzek, ami a véleményem a dolgokról....Olvasok a sorok között...Szeretném az emberek lelkét megérinteni ebben az egyre jobban elidegenedő világban....néha gondolkodásra késztetni azt is, aki csak legyintve értetlenül bámul ...Sokszor visszatérek témáimban a régmúlthoz, a magyarsághoz, titkokhoz, legendákhoz, de mindig az örök érvényű dolgok foglalkoztatnak, és a múlton át, a jelenhez kívánok szólni.

smArt web design